Strona główna » Caiprinha

Caiprinha

Składniki:

  • 50ml cachaçy
  • pół limonki pocięte na 3-4 segmenty
  • 3 płaskie łyżeczki do herbaty cukru trzcinowego
  • kruszony lód

Potrzebne będą:

  • Tłuczek barowy (Muddler) – do ugniatania.
  • Łyżka barowa – do mieszania.

Jak zrobić Caiprinha:

Na dnie szklanki ugnieć segmenty limonki z cukrem, a następnie dodaj cachaçę. Szklankę wypełnij kruszonym lodem i wszystko dobrze przemieszaj.

Szkło:

Niska szklanka typu Rocks.

Dekoracja:

Segment limonki.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Polub nas na Facebooku:

Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony. Więcej informacji znajdziesz w polityce plików "cookies". Czy zgadzasz się na wykorzystywanie ciasteczek? czytaj więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close