Strona główna » Martinez

Martinez

Składniki:

  • 50ml ginu
  • 25ml słodkiego wermutu (np. Martini Rosso)
  • 5ml wytrawnego wermutu (np. Martini Extra Dry, Noilly Prat Dry)
  • 5ml Orange Curaçao
  • 1dash (0.5ml) Angostura Bitters

Potrzebne będą:

  • Szklanica barmańska
  • Łyżka barowa – do mieszania.
  • Sitko kuchenne
  • Kostki lodu

Jak zrobić Martinez:

Wszystkie składniki zamieszaj w szklanicy barmańskiej z lodem i przecedź do schłodzonego szkła.

Szkło:

Czarka koktajlowa lub kieliszek koktajlowy.

Dekoracja:

Twist ze skóry pomarańczy.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Polub nas na Facebooku:

Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony. Więcej informacji znajdziesz w polityce plików "cookies". Czy zgadzasz się na wykorzystywanie ciasteczek? czytaj więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close