Strona główna » Opal Cafe – shot

Opal Cafe – shot

Składniki:

  • 15ml likieru czarna sambuca (ang. black sambuca)
  • 15ml świeżo zaparzonej kawy espresso
  • 10ml śmietany 18%

Potrzebne będą:

  • Shaker
  • Sitko kuchenne
  • Kostki lodu

Jak zrobić Opal Cafe shot:

Pierwsze 2 składniki wstrząśnij w shakerze z lodem i przecedź do schłodzonego szkła. Następnie wlej powoli śmietanę, tak aby „ułożyć” ją jako oddzielną warstwę.

Szkło:

Mały kieliszek typu Shot.

Dekoracja:

Brak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Polub nas na Facebooku:

Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony. Więcej informacji znajdziesz w polityce plików "cookies". Czy zgadzasz się na wykorzystywanie ciasteczek? czytaj więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close